FUTSAL ROTTERDAM

Zaalvoetbalsters Futsal Rotterdam in extremis langs ZVV Den Haag

De zaalvoetbalsters van Futsal Rotterdam hebben derby tegen concurrent en provinciegenoot ZVV Den Haag gewonnen. De ploeg was in extremis met 5-4 te sterk voor de dames uit Den Haag. 5 seconden voor het eindsignaal scoorde Jennifer Olivieira de belangrijke winnende.

Vooraf uiteraard ook een statement tegen Racisme. Geen minuut niet spelen maar beide ploegen, staf en scheidsrechters stonden in de cirkel en hielden voor 1 minuut elkaars handen vast. #notoracism

Niets aan de hand

Na 35 minuten spelen leek er niets aan de hand voor Futsal Rotterdam. Het kwam op 1-0 dankzij een eigen doelpunt van ex-aanvoerster van de Rotterdammers ploeg Vivienne Knegtmans. Voor rust maakte Nikki de Roest de 2de goal. En ondanks dat ZVV Den Haag regelmatig gevaarlijk voor keepster Bianca Troost verscheen kwam het niet tot scoren. Net na rust leek Jennifer Olivieira de wedstrijd op slot te gooien door de 3-0 te maken.

Terugkomen

Waar Futsal Rotterdam de wedstrijd moest gaan uitspelen bleef het te ver naar voren spelen. Toen Bianca Troost de keeperbal te lang vasthield kreeg ZVV Den Haag een vervroegd sinterklaas cadeau die het graag uitpakte en via Romy Scherpenzeel de 3-1 kon aantikken. Toen even later Felicia Farhad Sedighi hands maakte in de cirkel kreeg Stephanie Valk een strafschop en scoorde 3-2. Even was Futsal Rotterdam de controle kwijt en toen Lisanne Vermeulen en even later jongeling Angelica Hertstein de 3-3 en 3-4 aantikte kwamen de dames van ZVV Den Haag in extase.

Je wint pas als je van het veld af stapt

Met nog vier minuten op de klok herpakte Futsal Rotterdam zich. Uiteindelijk was het met nog 1.28 minuten op de klok Jennifer Olivieira die via de binnenkant van de paal scoorde. Den Haag probeerde nog aan te zetten maar het schot 8 seconden voor tijd belande achter de achterlijn en dus kon keepster Bianca Troost de bal oppakken en gooide deze op wereldse wijze richting Jennifer Olivieira die haar hoofd tegen de bal zette en de bal achter keepster Dionne Vasmeer wist te krijgen en zo de 5-4 pakte en dus de overwinning.

Door de overwinning stijgt Futsal Rotterdam van plek 4 naar plek 3 en is het gat met nummer 5 ZVV Den Haag opgelopen tot 5 punten.

Volgende week speelt Futsal Rotterdam de uitwedstrijd voor de beker tegen Reiger Boys in Heerhugowaard. Aanvang is 20:30 uur in Sporthal Waardergolf.