FUTSAL ROTTERDAM

“Van Zadelhoff neemt afscheid: “Ik zou het zo weer doen”

Ze is waarschijnlijk het bekendste gezicht binnen Futsal Rotterdam.

 

Enorm gedreven en gepassioneerd, met een sterk rechtvaardigheidsgevoel én een hart voor maatschappelijke projecten. Zorgzaam naar ‘haar’ meiden en met een ontzettend groot verantwoordelijkheidsgevoel naar de club. En laat dat laatste nu precies de reden zijn waarom voorzitter Sharon van Zadelhoff aan het eind van dit seizoen het stokje overdraagt. “Het is een intense tijd geweest, maar ik ben enorm trots op waar de club nu staat.”

 

 

En intens was het zeker. In 2018 fuseerde de vrouwen zaalvoetbal vereniging vv Pernis, met de heren van TPP Rotterdam. Van Zadelhoff werd bestuurder vrouwenvoetbal en al snel bleek dat de financiële problemen van de club groter waren dan gedacht. “Ik ben zelf ondernemer en dacht gelijk, hier kan ik wat mee. Ik houd wel van een uitdaging en zocht mensen in mijn netwerk die het bestuur konden versterken en de financiën op orde konden brengen.”

 

Die drive om de club te redden komt overigens niet uit de lucht vallen. Ooit ging ‘haar’ club failliet. “Ik heb als lid ervaren hoe pijnlijk dat is. Dat wilde ik de 300 leden van TPP Rotterdam besparen.”

 

En dat is gelukt! Toen ze zo’n 4 jaar geleden officieel het voorzitterschap overnam, klopte multiclub Feyenoord Futsal al op de deur. Maar voor het zover was, wisten de vrouwen van TPP Rotterdam in hun laatste seizoen nog het landskampioenschap binnen te slepen. “Daar ben ik enorm trots op,” aldus van Zadelhoff. “Want nu staan ‘we’ voor altijd in de geschiedenisboeken.”

 

 

 

 

In seizoen ‘19/’20 speelden de vrouwen uiteindelijk hun eerste wedstrijd in het rood-wit van Feyenoord. “Dit was de supercup in de vrouwen eredivisie. En die werd ook gelijk door onze meiden gewonnen.”  Inmiddels zijn de wegen overigens weer gescheiden en draait de club onder de naam Futsal Rotterdam een mooi seizoen.

 

 

 

 

 

Naast haar passie voor voetbal, wordt Van Zadelhoff ook gedreven door haar rechtvaardigheidsgevoel. “Als kind wilde ik eigenlijk jurist worden, zodat ik kon strijden voor eerlijkheid en recht.”  Dit typeert haar ook in haar rol als voorzitter. “Ik zal maatschappelijke projecten altijd voorop stellen.”

 

Als er iets is dat nóg kenmerkender is voor Van Zadelhoff dan rechtvaardigheid is het wel haar levensmotto #mooiedingendoen. Niet voor niets is ze al meer dan 10 jaar coach van Vrouwen 1. “Dat is ook één van de redenen om te stoppen als voorzitter. Ik heb bijna al mijn tijd en energie in deze functie moeten stoppen. En dat ging ten koste van mijn meiden. Dat ga ik zeker goedmaken met ze.”

 

En welke #mooiedingen liggen er nog meer in het verschiet? “Eerst maar eens even bijkomen en alles laten bezinken. Maar daarna ga ik me storten op het schrijven van mijn eigen theater seminar. Hierin komt voor mij alles samen: mijn ervaring als NLP trainer, coach, voorzitter en de lessen die ik heb geleerd uit het boek ‘Alles waar je denkt recht op te hebben’. Daar kijk ik echt naar uit!”

Mooie dingen doen. Het is Van Zadelhoff van harte gegund. Net als degene aan wie ze het stokje gaat overdragen. “We zijn nog op zoek naar een opvolger.

 

Maar wie het ook wordt, de club is er klaar voor!

 

 

 

Sharon van Zadelhoff (45) is in het dagelijks leven ondernemer, zelfstandig NLP trainer en getrouwd met Suzanne. Van haar 9e tot en met haar 16e stond ze spits in het veldvoetbal. Daarna ging ze met een vriendenteam de zaal in, waar ze 14 jaar op goal stond. Inmiddels is ze alweer 15 jaar coach en bijna 4 jaar voorzitter van Futsal Rotterdam.