FUTSAL ROTTERDAM

Wat een weekend!

Wij zijn weer begonnen. En dat hebben we geweten ook! De heren lieten afgelopen vrijdag in de beker een sterk staaltje veerkracht zien. Na een 3-0 achterstand wisten zij met doorzettingsvermogen en wilskracht de stand via Rojer, Laabich en Azzanagui terug te brengen naar een 3-3 gelijkspel. Dit leverde een hoofdrol op voor Ben Sellam die – na een revalidatie van vier weken – een uitstekende comeback maakte en een belangrijke penalty stopte. Hierdoor zijn de heren door naar de volgende ronde in de beker.

Helaas wisten zij dit succes zondag in de competitie in eigen huis niet voort te zetten. Geheel tegen de verhoudingen in nam Texel ’94 de punten mee naar huis. Het duel eindigde in 0-1.

Ook de JO17 trapte dit weekend af in de nieuwe KNVB competitie. Dit werd een wedstrijd van leermomenten, waar de coach de komende periode mee aan de slag gaat.

Ondertussen waren de vrouwen alweer voor het tweede achtereenvolgende weekend vrij. Deze tijd hebben zij echter nuttig besteed door met elkaar een teambuildingsactiviteit te ondernemen. Zij zijn dan ook helemaal klaar om zich voor te bereiden op de thuiswedstrijd van aankomende vrijdag.

Last but zeker not least, stond vandaag natuurlijk ook de eerste Klassieker van de Feyenoord Vrouwen op het programma. Leuk detail: de eerste Klassieker tussen de mannen werd, vrijwel op de kop af, 100 jaar geleden gespeeld, op 9 oktober 1921 om precies te zijn. Dat duel eindigde destijds in 2-2. De Vrouwen wilden echter geschiedenis schrijven en wisten de historische pot van vandaag met 4-1 te winnen. Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat!