FUTSAL ROTTERDAM

Toernooi “Alleen jij bepaalt wie je bent” groot succes

Afgelopen vrijdag vond in onze thuis sporthal Topsportcentrum Rotterdam een activiteit plaats voor de jongeren van het “Alleen jij bepaalt wie je bent” (AJB) project.

Dit project biedt jongeren van 12 tot 18 jaar een gestructureerde vrijetijdsbesteding. Het doel is om met sporten een fundament te leggen voor een mooie toekomst.

Sinds vorig schooljaar verzorgen train(st)ers van Futsal Rotterdam twee keer per week zaalvoetbal trainingen aan leerlingen van de middelbare school Rotterdam Vakcollege De Hef.

Afgelopen vrijdag werden deze enthousiaste groep jongeren van De Hef uitgenodigd door Futsal Rotterdam om een toernooi te spelen met de AJB jongeren van het Life College.

Er werden totaal vier teams geformeerd en ieder team heeft een keer tegen elkaar gespeeld waarbij plezier, sportiviteit en respect centraal stonden.

De speelsters en staf van vrouwen 1 van Futsal Rotterdam, regerend landskampioen en Supercup winnaar, waren aanwezig om alle jongeren een fantastische ervaring te geven. Zo waren enkele speelsters de coaches van de teams. Voorzitter en tevens coach van Vrouwen 1, Sharon van Zadelhoff, was aanwezig voor de opening van het toernooi, maar overhandigde aan alle jongeren van De Hef ook een Futsal Rotterdam tenue die ze tijdens het toernooi mochten dragen.

Na afloop van het sportieve toernooi waarbij we veel lachende gezichten hebben gezien, kregen alle jongeren nog iets te eten en drinken aangeboden door Futsal Rotterdam.

Na het eten konden de jongeren kijken naar de Eredivisie Vrouwen wedstrijd tussen Futsal Rotterdam en Reiger Boys. In deze spannende wedstrijd kwam Futsal Rotterdam terug van een 1-4 achterstand, mede door het support van de AJB jongeren. Ze maakten zelfs 30 seconden voor tijd de winnende goal, eindstand 5-4.

Voor zowel de AJB jongeren als de speelsters van Vrouwen 1 was het een avond om niet snel te vergeten!