FUTSAL ROTTERDAM

KNVB stopt ook zaalvoetbal competities definitief

Nederland gaat momenteel gebukt onder het coronavirus nu het aantal besmettingen en overledenen als gevolg hiervan oploopt. De sporthallen zijn al wekenlang leeg vanwege de overheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Met het verlengen van de maatregelen tot en met 20 mei en de sluiting van de accommodaties tot en met  1 juni, vervalt de mogelijkheid om de resterende wedstrijden en de play-offs op een gewenste manier uit te spelen voor 30 juni, wat geldt als de uiterste einddatum. De hoogste competitie van het zaalvoetbal had een mooier slot verdiend. Het is enorm balen voor de spelers en alle betrokkenen bij de clubs

Het bestuur van de KNVB heeft tevens bepaald dat het seizoen 2019/’20 van de Eredivisie Zaalvoetbal geen kampioen krijgt. De ticket voor deelname aan de Champions League gaat naar de huidige nummer een van de ranglijst: koploper HoVoCuBo wordt ingeschreven voor dit Europese toernooi. Dit mede naar aanleiding van de richtlijn vanuit de UEFA dat uitsluitend op basis van sportieve criteria clubs kunnen worden ingeschreven. De UEFA zal over de voordracht vanuit Nederland later een definitief besluit nemen.

Er degradeert of promoveert niemand wat betekent dat Futsal Rotterdam ook volgend seizoen in Nederlands hoogste zaalvoetbalcompetitie speelt.

Al eerder stopte de Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbalcompetitie. De bekerfinale die door Futsal Rotterdam gespeeld zou worden gaat niet. Daarnaast is het internationale toernooi in Spanje wat begin april zou worden gespeeld voorlopig uitgesteld tot eind 2020.