FUTSAL ROTTERDAM

Futsal Rotterdam vrouwen winnen van Os Lusitanos

De Rotterdamse zaalvoetbalsters van Futsal Rotterdam hebben de eerste wedstrijd na de winterstop gewonnen. Na een 3-3 ruststand was het uiteindelijk in de tweede helft te sterk voor Os Lusitanos uit Amsterdam. De wedstrijd eindigde in 5-3.

Een officieel debuut was er voor Celine Lindhoudt. De keepster vervangt de naar Amerika vertrokken Bianca Troost.

Futsal Rotterdam had in de eerste helft veel de bal maar was inspiratieloos en de ervaren speelsters van Os Lusitanos doorzagen de passes vaak van de Rotterdamse dames. Na 2 minuten was het Moudou van Os Lusitanos die een vrije trap prachtig in het kruis schoot. 3 minuten later maakte Futsal Rotterdam gelijk. Een schot van Nikki de Roest werd slecht verwerkt en daardoor kon Dounia el Biyar binnen tikken.

Na een onderschepping van Isabel Gulden kon Jennifer Olivieira vrij doorlopen en uithalen. Toch gaf Os Lusitanos zich niet gewonnen. De ploeg kon snel de 2-2 aantekenen toen Latoya Mitchell zich vrijdraaide bij Dounia El Biyar en scoorde. De 2-3 viel snel daarna. Een razendsnelle doorloopactie van Mitchell met een voorzet kon worden ingetikt bij de 2de paal door Jaimy Visser. Toch herpakte Futsal Rotterdam zich snel nog voor rust was het opnieuw Olivieira die keepster Kemmenaar verschalkte.

2de helft kwam Feyenoord hernieuwd terug. Al in de 2de minuut na rust was het na een prachtige diepte bal van Viviane Verheijen uiteindelijk El Biyar die kon scoren en haar tweede maakte. Feyenoord werd sterker en sterker en kreeg kansen. Uiteindelijk was het Nikkie de Roest die 8 minuten voor tijd de nekslag gaf en de 5-3 scoorde. Os Lusitanos probeerde nog wel wat te forceren maar kwam niet meer in de buurt van keepster Celine Lindhoudt.

5-3 Nikki de Roest (32)

Aanstaande vrijdag (24 januari) speelt Futsal Rotterdam opnieuw thuis. Dan is Exstudiantes Zwolle de tegenstander. Aanvang 20:30 uur Topsportcentrum Rotterdam.