FUTSAL ROTTERDAM

Futsal Rotterdam Vrouwen naar finale KNVB Beker

De zaalvoetbalvrouwen van Futsal Rotterdam hebben zich geplaatst voor de KNVB Bekerfinale door met 3-2 te winnen van ZVV Den Haag. Isabel Gulden was de grote smaakmaakster van de avond door twee goals te scoren.

Na een sterke start van de Rotterdamse dames was het na 13 minuten spelen na een goede kaats met Jennifer Oliveira, Dounia el Biyar die de score kon openen.

ZVV Den Haag voelde dat het meer moest doen en nadat er een lange aanval werd opgezet was het uiteindelijk Annabel ten Broeke die keepster Celine Lindhoudt kansloos liet.

Daarna pakte Futsal Rotterdam de wedstrijd weer goed op. Viviane Verheijen probeerde keepster Vasmeer te verschalken maar die bal belande op de paal en ook de inzet van Sherra Henriquez spatte op de baal de goal weer uit.

Na rust was het opnieuw spannend. Toch brak opnieuw Futsal Rotterdam de ban. Een prachtig opgezette aanval met een geweldige steekpass van Viviane Verheijen werd ingetikt door Isabel Gulden die de 2-1 scoorde.

ZVV Den Haag ging voor de laatste kansen en een afstandsschot van Annabel ten Broeke die op de lat belande kon al dan niet met de hand worden binnen gewerkt door oud Futsal Rotterdam speelster Vivienne Knegtmans.

Kansen kwamen er over en weer. Een goede draaiactie van Sherra Hendriquez waarmee ze zichzelf vrij maakte voor het schot belande op de vuisten van keepster Vasmeer waar in de rebound opnieuw Isabel Gulden de bal in het net kon tikken.

Met nog 3:30 op de klok begon de tijd te dringen voor ZVV Den Haag. De ploeg zette aan en werd gevaarlijk en schoot op de paal. Ook Futsal Rotterdam kreeg in de counter meermaals een goede kans. Uiteindelijk kreeg ZVV Den Haag met 1 minuut op de klok nog een vrije intik kans die op spectaculaire wijze werd gekeerd door de prima keepende Celine Lindhoudt.

Futsal Rotterdam speelde de laatste minuut goed uit en trok de overwinning over de eindstreep en plaatst zich daarmee voor de finale van het bekertoernooi die op vrijdag 10 april wordt gespeeld in het eigen Topsportcentrum. Aanvang 18:30 uur. Tegenstander is dan Drachtster Boys / HR Piping dat met 1-0 wist te winnen van KTP Nieuw Roden.

Aanstaande vrijdag speelt Futsal Rotterdam in de competitie thuis tegen ZVG Cagemax. Aanvang van deze wedstrijd is 20:30 uur. U bent van harte welkom.