FUTSAL ROTTERDAM

Ben Sellam uitgenodigd voor Marokko U23

De 21-jarige Heren 1 keeper Youssef Ben Sellam heeft van bondscoach Hicham Dguig van de Marokkaanse voetbalbond Fédération Royale Marocaine de Football (FRMF) een uitnodiging ontvangen voor Marokko U23.

Ben Sellam werd al langer in de gaten gehouden door de FRMF, met uiteindelijk een uitnodiging tot gevolg. “Ik zat op school toen ik het hoorde”, aldus een enthousiaste Ben Sellam die hiermee zijn eerste officiële oproep kreeg. Onlangs mocht hij ook bij Oranje Futsal stage lopen. Hier werd hij geselecteerd als derde keeper. Ben Sellam: “Voor Oranje heb ik slechts één vriendschappelijke interland gespeeld. Daardoor is het geen probleem om nu voor Marokko uit te komen. Gezien mijn positie binnen het Nederlands team sta ik dan ook zeker open voor de uitnodiging.”

Gelukkig hoeft Futsal Rotterdam niet bang te zijn dat hiermee een vaste waarde voor het team verloren gaat: “Ik kan het goed combineren met Futsal Rotterdam, omdat de activiteiten alleen plaatsvinden op FIFA data. Dat betekent dat wij alleen trainen en spelen op interland momenten.”

Over Youssef Ben Sellam
Ben Sellam begon als veldspeler, waar hij altijd op het hoogste niveau heeft gevoetbald. Op zijn 15e kwam hij in aanraking met zaalvoetbal en was meteen verkocht. Kort daarna sloot hij officieel aan bij Groene Ster Vlissingen, waarop een uitnodiging volgde van de KNVB voor het Nederlands zaalvoetbalteam U17. Twee jaar later werd hij op zijn 18e eerste keeper van Groene Ster, benoemd tot talent van het jaar in de Eredivisie en speelde hij het EK U19. Na het EK sloot hij meteen aan bij Oranje Futsal en afgelopen jaar maakte hij de overstap naar Futsal Rotterdam.

Wij zijn erg trots dat Youssef Ben Sellam is geselecteerd en wensen hem veel succes!