FUTSAL ROTTERDAM

Anwar van Bodytuning Personal Training aangesteld als performance coach

Sinds 1 oktober is de 25-jarige Anwar van Bodytuning Personal Training de personal trainer van twee selectie teams.

Anwar is iemand die je wakker kunt maken voor een vakantie, maar niet zit te wachten op negatief ingestelde personen. Daarnaast houdt hij ervan om af en toe zelf een balletje te trappen met vrienden. Iets dat nog is overgebleven aan de jaren dat hij zelf op hoog niveau voetbalde.

Dat sport in zijn genen zit, komt ook tot uiting in zijn studiekeuze. Zo heeft hij het diploma Sport en Bewegen met specialisatie fitness op zak. Vervolgens deed hij een uitstapje naar een andere richting: digital marketing. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan. Anwar startte zo’n vijf jaar geleden, naast zijn studie, met het geven van personal trainingen. “Vanuit de garagebox bij mijn ouders. Het begon als een kleine onderneming, maar ik merkte al snel dat ik er veel plezier uithaalde. Bovendien moest ik creatief omgaan met de beperkte middelen die ik ter beschikking had. Voor de mensen die bij mij kwamen, was hetgeen ik deed vaak een ‘life changer’ aldus Anwar. Zijn hobby groeide dan ook snel uit tot een passie.

Inmiddels is de garagebox ingeruild voor een groter gebouw waar hij samen met zijn partner topsporters en recreanten helpt om hun persoonlijke doelen te halen. “Ik ben er trots op dat ik dit nu ook voor Futsal Rotterdam mag doen.”

Vorige week is Anwar al aan de slag gegaan met de eerste hersteltraining. In de komende periode zal in kleinere groepen gewerkt worden aan zaken als explosiviteit, kracht, afvallen en behandelen van fysieke klachten van spelers. Hierbij hoeven de dames en heren geen standaard aanpak te verwachten. “We gaan sportspecifiek aan de slag. Dat wil zeggen dat ik de bewegingen uit de wedstrijden laat terugkomen in het programma. Denk bijvoorbeeld aan zijwaarts bewegen en omschakelen.”

Wij zijn blij met Anwar’s komst en kijken uit naar de ontwikkelingen die de spelers zullen maken.