FUTSAL ROTTERDAM

Aanpassing spelregel wisselen van helft bij recreatieteams

Na een lange onderbreking zijn de zaalvoetbalcompetities inmiddels gelukkig weer gestart. Nu de eerste speeldagen achter de rug zijn blijken er nog een aantal onduidelijkheden te zijn met betrekking tot de coronamaatregelen en de gevolgen voor de spelregels. Een veel gestelde vraag/opmerking die wij ontvangen gaat over de manier waarop er moet worden omgegaan met het wisselen van de reservebank in relatie tot de hygiënemaatregelen.

Naar aanleiding van deze onduidelijkheid is besloten om vanaf maandag 14 september de regelgeving over het wisselen van de reservebank aan te passen. Vanaf die datum wordt er door teams niet meer gewisseld van reservebank in de rust. Dit betekent automatisch ook dat er niet meer wordt gewisseld van speelhelft, aangezien wissels altijd moeten plaatsvinden op de eigen speelhelft.

De spelregelaanpassing is geldig voor Heren 2 t/m 15, VR2 t/m VR5, JO15-1 en MO15-1.

Let op: deze wijziging geldt alleen voor de competities waar volgens de district-spelregels zaalvoetbal wordt gespeeld. Deze wijziging is dus niet van toepassing op de landelijke ere- en eerste divisie (Heren 1 en Vrouwen 1).